Lustrum 2015

Feel Free Festival

In 2015 was het 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Om dit te vieren pakten wij van het 5 mei comité Tiel in 2015 groots uit met diverse festiviteiten in het centrum van Tiel en het festival 'Feel Free Festival' op het Plein. Dit hebben wij in samenwerking met Café de Merckt, Gasterij Flipje en 3 Zussen Lounge, drinks and bites gedaan.


Vanuit het 5 mei comité Tiel is de organisatie van het Feel Free Festival ontstaan. De organisatie bestond uit vier enthousiaste en gedreven dames in de leeftijd van 21 tot en met 30 jaar; Yara van Alten (grafisch vormgeefster), Cleody van der Eijk (eigenaresse van Fun Functional Fit), Marion Kemperman (webredacteur) en Marlene van Overbeek (event-manager). Dankzij de steun van de gemeente Tiel en Stichting Burgerweeshuis hebben wij het gratis Feel Free Festival mogelijk kunnen maken!

Lustrum 2015

Tentoonstelling ‘Tiel verwoest en verlaten’

Evenals in 2005 was is in de Waterstraat in het bedrijfspand waarin tot voor kort de SNS-bank was gevestigd, een tentoonstelling ingericht met foto’s van de Tielse binnenstad, zoals die er uitzag na de verwoestingen door de Duitsers en geallieerden vanaf september 1944 tot de bevrijding van 5 mei 1945. Lees meer


Kunstmarkt

In het centrum van Tiel waren op Bevrijdingsdag kunstwerken van de meest uiteenlopende kunstenaars uit de Betuwe te koop. In de Voorstad, op de Varkensmarkt en in het brede gedeelte van de Waterstraat vond u bij 50 kramen onder andere schilderijen, beelden van speksteen en werken van glas-in-lood en vilt. Verder werd er voor gezellige muziek gezorgd door de "Dansende Balg" Dick Steenbergen met zijn trekharmonica en Hiddo van Os met zijn draaiorgel "Floreal".


Groenmarkt

11.00 uur Astylos brengt vanuit Wageningen het vuur binnen

11.00 uur opening 5 mei viering door Burgermeester Beenakker

11:10 uur Lisa Kézér zingt tijdens het ontsteken van het vuur 'Oorlogskind'

11.15 uur BBK met Lisa Kézér

12.35 uur amusementsorkest What Next

13.55 uur Lisa Kézér met The Next Parade

15.15 uur jazzkwartet The Monday Night Society

16.35 uur rockformatie SH!ZL


Culturele markt en podium

De vele culturen die de inwoners van Tiel kennen, maken onze stad rijk en bijzonder! Hoe bijzonder kon je beleven op de culturele markt en podium aan de Hoogeindsestraat en het breede gedeelte van de Waterstraat. Hier heb je kunnen genieten van zang en dans in allerlei stijlen en met een diversiteit aan etnische achtergronden. Daarnaast heb je kunnen genieten van heerlijke lekkernijen bij de verschillende eetkramen van de markt.

 

Programma cultureel podium

11.30 uur Elstars

12.15 uur Turkse dans en zang

12.45 uur Tiels Mannenkoor

13.15 uur Zuid Afrikaanse zang en dansgroep

13.45 uur Fruitig Geflipt

14.15 uur Incanto

15.00 uur Molukse dans en zang

15.30 uur Just For Fun